Engineers Without Borders Sweden logotype

Barbro Ellerbrock

Kassör – Internal Organization

Efter att ha jobbat heltid i 39 år utan uppehåll kändes det litet konstigt att gå i pension. Redan innan jag slutade jobba undersökte jag möjligheterna att kunna arbeta som volontär för jag hade ett behov av att känna mig behövd. Jag fastnade för två helt olika jobb. Det blev våffelbak på ett café som Frälsningsarmén driver varje torsdag och så ett administrativt arbete för Ingenjörer utan gränser på måndagar. Efter ett år som administratör avancerade jag till kassör.

Under de två år jag hittills arbetat för Ingenjörer utan gränser har vi vuxit och fått betydligt fler projekt och blivit fler lokalgrupper. Denna utveckling kommer att fortsätta och därför pågår nu ett arbete med att strukturera ekonomisidan bland annat genom införa ett bokföringssystem. Det blir en utmaning att få allt detta att fungera och samtidigt att underlätta för alla berörda.

För mig som alltså är i pensionsåldern är det verkligen stimulerande att jobba med alla unga ingenjörer. Eftersom syftet med projektarbetet är mycket gott känns det extra roligt att kunna bidra, även om det för min del endast blir genom administrativt arbete. Jag ser med glädje fram emot att få jobba med detta ännu ett par år!

Some of my colleagues

Already working at Engineers Without Borders Sweden?

Let’s recruit together and find your next colleague.

@ewb-swe.org